Ståplats i Premier League igen.

Från 1 januari 2022 kommer det testas med ståplatspublik igen i Premier League. Det blir en testperiod säsongen ut på frya arenor i ligan.

Ståplats i Premier League igen.
https://www.pexels.com/sv-se/foto/falt-folkmassa-sport-idrottsarena-1884574/

Så var det dags. Från i lördags, 1 januari 2022, så är det tillåtet med ståplats i Premier League igen. Ett försök startar på fyra arenor i England.

Ordningen återställd säger vissa och jag tycker det ska bli kul att se vilken skillnad det kommer bli. För skillnad kommer det bli, det är jag övertygad om.

Den typen av ståplats det handlar om är vad man kallar för ”safe standing”, det vill säga räcken mellan varje rad. Lite liknande det vi har i Sverige med andra ord.

Beslutet om att återigen införa ståplats på prov togs redan i september 2021 och ska alltså gälla fyra arenor. Det är på Stamford Bridge, Tottenham Hotspur Staidum och de två Premier League arenorna i Manchester – Old Trafford och Etihad Stadium.

Ståplatspublik förbjöds i den högsta och näst högsta ligan efter den oerhört tragiska händelsen i april 1989. Det var i matchen mellan Norwich – Liverpool som läktaren där Liverpoolfans stod, rasade. 97 personer miste livet och hela fotbollseuropa var i chock.

Nu är det alltså tillbaka igen och en av de första matcherna är Chelsea – Liverpool.

Här kan du läsa speltips Premier League.