Speltips Liverpool - Arsenal Ligacupen

Liverpool - Arsenal semifinal i ligacupen. 13 januari tar Liverpool emot Arsenal för den första semifinalen i ligacupen. Hur kommer man klara sig utan Salah, Mane och Keita? Läs analysen här!

Speltips Liverpool - Arsenal Ligacupen
https://www.pexels.com/sv-se/foto/manniskor-kopp-lampor-natt-3991976/

Semifinal I Ligacupen och det är första lite tuffare matchen som Liverpool gör nu utan sina två stjärnor Mane och Salah med. Arsenal kommer säkerligen gå för minst ett mål här inför returmötet.

Liverpool med fördel av hemmaplan             

Liverpool startar det här dubbelmötet med hemmaplan och det kan mycket väl ligga som den största fördelen för dem här.

Man kommer mönstra trion Jota, Firmino och Chamberlain och det är inte illa som jag ser det. Det här är också deras möjlighet att stärka sina aktier litegrann i truppen, även om ingen kommer peta Sala eller Mane från startelvan men ändå.

Liverpool spelade första matchen utan Mane och Sala i söndags mot Shrewsbury och den matchen vann man med klara 4-1 och är därmed vidare i FA-cupen och ställs i fjärde omgången mot Cardiff, hemma.

Att möta Liverpool på Anfield är en tuff nöt att knäcka, oavsett hemmalagets form och skadeläge. Förutom Sala och Mane saknar Liverpool även Alexander-Arnold och Keita.

Liverpool har tappat några poäng på slutet i, på förhand, matcher där man borde tagit mer poäng. Mot Leicester borde man vunnit till exempel men man är ändå med i toppen av ligan och har ett bra läge alltjämt.

I ligacupen har man alltså chansen att ta en finalplats och det första hindret är hemma mot Arsenal. Jag har feeling för att Liverpool klarar det här, kanske med en uddamålsvinst.

Arsenal med skadeproblem

Arsenal dras med en del skadeproblem inför den här matchen och kommer få en svettig afton på Anfield på torsdag. Man skulle/kunde fått med sig en poäng mot Man City på nyårsdagen men att man senast förlorade mot Nottingham i FA-cupen är inte ett ok resultat. Man hade dessutom inte ett enda skott på mål (!) i den matchen.

Arsenal är ett lag som inte går att känna igen mot tidigare år. Man har tappat en del av den stabilitet som man tidigare haft och som gjorde dem till ett svårslaget lag. Men trots det så har man tagit sig upp till en fjärdeplats i Premier League och det är inte illa om vi tittar på hur säsongen inleddes av Londonlaget.

Arsenal saknar Aubameyang, Partey, Pepe och Elneny som är på landslagsuppdrag. Utöver det så har även Smith-Rowe och Tomiyasu skadeproblem samt att Xhaka och Balogun är i karantän. Tuffa utmaningar för Arteta med andra ord.

Mitt speltips Liverpool – Arsenal

Jag tror att de problem som Arsenal har i truppen just nu gör det svårt för dem att vinna på Anfield på torsdag. Dem har dessutom en tung förlust mot Nottingham med sig till den här cupmatchen och det gör att jag lägger alla mina ägg i Liverpools korg. Dock kanske Arsenal kan få till ett mål.

Jag spelar att Liverpool vinner till 2,00 hos Bethard.