Speltips Chelsea - Tottenham

Semifinal i Ligacupen, Chelsea – Tottenham. Det här är ett dubbelmöte och här är alltså första matchen och det är Chelsea som har hemmaplan i derbyt.

Speltips Chelsea - Tottenham
https://www.pexels.com/sv-se/foto/manniskor-kopp-lampor-natt-3991976/

Här hittar du Livescore på Premier League.

Matchen i sig är het, för båda lagen har medgång just nu. Frågan är dock hur mycket lagen prioriterar ligacupen med tanke på läget i Premier League tabellen.

Chelsea har medgång trots två oavgjorda matcher på slutet. Med det menar jag att man inte förlorar utan att man får med sig poäng i matcher där man egentligen inte har så mycket att säga till om.

De två senaste för Chelsea har inneburit 2-2 mot Liverpool hemma och 1-1 mot Brighton hemma. På förhand hade man nog räknat med minst fyra poäng, det vill säga vinst mot Brighton och nöjda med oavgjort mot Liverpool. Men facit blev alltså enbart två poäng och det innebär att Liverpool nu har häng på dem. Det måste ändå stressa Tuchel och hans gäng litegrann, tänker jag.

Chelsea har halkat efter Man City

Chelsea har tio poäng upp till serieledande Man city och att förutse en dipp för de blåa från Manchester finns inte på kartan just nu. Det här gör att Chelsea med gott samvete kan satsa fullt ut på onsdagen semifinal i ligacupen mot Tottenham. Man har råd med det helt enkelt.

På sina fem senaste matcher har man spelat in nio av femton möjliga poäng vilket är ett minus. Jag säger inget om matchen mot Liverpool men insatsen mot Brighton kan ingen i London-klubben ha varit nöjd med. Den kan till slut vara en starkt bidragande faktor till att man kanske missar guldet i maj.

Tottenham har skärpt till sig

Tottenham spelar nu mer och mer som ett topplag och det är kul att se den förvandling man gjort under Contes tid vid sidlinjen. Man har nu fem raka matcher utan förlust och har spelat in elva poäng totalt på de matcherna. Jag tycker det är starkt och det är inspirerande att se den förändringen. Stabilitet är nyckelordet för att lyckas.

Till den här matchen kommer man med gott självförtroende och medvind. Senaste matcher var borta mot Watford som man vann med ett sent avgörande mål, 1-0. Turligt.

Mitt speltips Chelsea – Tottenham

Här blir det intressant att se hur Tottenham kommer agera. Jag är övertygad om att Chelsea går för vinst och det kan ge gästerna en del chanser och möjligheter.

Jag spelar att båda lagen gör mål hos Comeon