Speltips Chelsea - Liverpool

Det här mötet är oerhört viktigt. Titta på tabellen så får du se. Vinner Chelsea så har dem ett stort övertag på Liverpool och de andra lagen nedanför. Inget av lagen gjorde någon strålande insats senast och hur laddar man om inför den här matchen?

Speltips Chelsea - Liverpool
https://www.pexels.com/sv-se/foto/manniskor-kopp-lampor-natt-3991976/

Speltips Chelsea – Liverpool 2/1 2022

När Liverpool mötte Leicester borta så var det ett lag som jag inte kände igen. Troligen för att Leicester gjorde en hel del saker bra som att stänga en del möjligheter för Liverpool.

Liverpool spelade inte dåligt och hade chanser, det vet vi som såg matchen men det ville sig inte. Leicester hade spelare borta och man hade även ett kortare uppehåll. Kanske kan det vara så att det ofrivilliga Corona-uppehållet påverkade Liverpool negativt?

Tittar vi på söndagens match då mellan Chelsea och Liverpool så ser vi att det är ett intressant möte där inget av lagen egentligen har råd att tappa poäng. Chelsea ligger tvåa (8 poäng efter Man City) och Liverpool ligger trea (9 poäng efter Man city).

I grunden håller jag Liverpool som det bättre laget och kanske mycket bättre än Chelsea. Jag tycker inte hemmalaget har något som kan liknas vid det som Liverpool har – ett eget spel, en idé om att äga matcherna och alltid försöka gå framåt.

Chelsea blandar och ger

Hemmalaget har bara två segrar på sina fem senaste. Dessa kom mot Aston Villa (slutkört med ett tight schema när man mötte Chelsea) och Brentford. Senaste matchen klarade man bara av 1–1 hemma mot Brighton, en match där faktiskt Brighton var det dominerande laget som jag ser det.

Lukaku uppger att han inte är nöjd med sin situation i Chelsea och i en intervju med Sky Sport Italia säger han att han inte är tillfredsställd med den line-up som managern Tuchel valt. Han säger samtidigt att han ångrar hur det blev när han lämnade Inter i somras – öppnar han en dörr för att lämna Chelsea?

Sista matchen för Mane och Salah

Matchen borta mot Chelsea blir den sista på ett några veckor för stjärnorna Salah och Mane. Dem ska spela det afrikanska mästerskapet som börjar 9 januari med final 6 februari. Vill det sig väl/illa kan dem vara borta en månad drygt.

Tittar man på spelartyperna dem är så tror jag att dem vill göra en bra sista match. Jag hade samlat allt jag hade och gått all-in om jag hade varit i deras kläder. Jag tror det blir så också

Liverpool är bättre framåt

Gästande Liverpool är laget som är bättre på många positioner i lagdelarna, framförallt framåt. Man producerar mycket mål och många chanser men man är rörliga och flexibla i sitt spel från försvaret och vidare framåt på planen. Det ger dem många möjligheter och det har vi sett prov på under säsongen.

Liverpool kommer mönstra sitt bästa lag. Man ska vinna den här matchen, det kommer vara budskapet från Herr Klopp på söndag.

Chelseas fem senaste

  • Chelsea – Brighton 1-1
  • Aston Villa – Chelsea 1-3
  • Brentford – Chelsea 0-2
  • Wolves – Chelsea 0-0
  • Chelsea – Everton 1-1

Liverpools fem senaste

  • Leicester – Liverpool 1-0
  • Liverpool – Leicester (ligacupen) 3-3
  • Tottenham – Liverpool 2-2
  • Liverpool – Newcastle 3-1
  • Liverpool – Aston Villa 1-0

Mitt speltips Chelsea – Liverpool

Jag håller som sagt gästerna som det bättre laget, trots insatsen senast mot Leicester. Man har tillgång till de flesta spelare och troligen har man följande uppställning på mittfältet och i anfallet:

Mittfältet: Henderson, Fabinho, Thiago

Anfallet: Salah, Jota och Mane

Jag spelar Liverpool gör minst två mål hos Comeon