Speltips Chelsea - Brighton

Chelsea ligger alltjämt på tredjeplats i Premier League och gästerna på en elfteplats. Båda lagen har liknande form med liten fördel Chelsea. Räcker det för vinst här?

Speltips Chelsea - Brighton
https://www.pexels.com/sv-se/foto/manniskor-kopp-lampor-natt-3991976/

Chelsea övertygar inte

Chelsea ligger på en tredjeplats i ligan, lite förvånande för mig då jag tycker att dem inte alls spelar så pass bra för att ligga som topp tre lag. Men dem har marginalerna på sin sida helt enkelt.

Kollar vi lite hur det har sett ut för Chelsea senaste tiden så ser vi att man lyckats göra nio (9) mål på sina fem (5) senaste matcher och det är lite tunt, framförallt om vi kollar på resultaten. Oavgjort mot Wolves borta (0–0) och hemma mot Everton (1–1) är inte övertygande.  Wolves är svåra att möta den här säsongen men för ett lag som ligger i toppen av Europas bästa fotbollsliga så bär man prestera mycket bättre än så tycker jag. Att bara få oavgjort mot Everton hemma är inte ok det heller.

Men. Man vann senast mot Aston Villa borta med 3–1 och Lukaku gjorde mål direkt i sitt inhopp – ett snyggt mål på nick i den bortre hörnan. Det betydde 2–1 för Chelsea och bidrog till vinsten som sedan blev 3–1 efter straff.

Chelsea har haft det tungt på slutet och inte levererat det man kan önska. Men i truppen har man en fin bredd och bra alternativ om det skulle behövas. Jag utgår från att Lukaku startar matchen och det kan mycket väl innebära att han gör mål igen.

Brighton gör det bra

Jag tycker Brighton har gjort det bra med det material man har att tillgå. Man ligger på en elfteplats i tabellen och det är inte illa gjort av ett lag med Brightons muskler.

Brighton är starka i luftrummet och det är där man får försöka göra sina mål, ta vara på de fasta situationerna helt enkelt. Man har det lite kämpigt dock med att man blivit ifrågasatta på grund av resultaten den senaste tiden. Graham Potter är lite frågandes till det och till viss del kan jag hålla med honom – det är trots allt Brighton man pratar om, inte Man City.

Man har tre oavgjorda och en vinst på sina fem senaste matcher och det tycker jag ändå är ok. Man vann senast mo Brentford och visst man skulle väl ha vunnit mot Leeds också för några veckor sen.

Man släpper inte in många mål vilket i normala fall skulle vara deras starkaste vapen mot Chelsea MEN man saknar nu, enligt uppgift, spelare i backlinjen. Det är ett stort minus på Brighton.

Chelseas fem senaste

  • Aston Villa – Chelsea 1 - 3
  • Brentford – Chelsea 0 -2
  • Wolves – Chelsea 0 - 0
  • Chelsea – Everton 1 - 1
  • Chelsea – Leeds 3-2

Brightons fem senaste

  • Brighton – Brentford 2 - 0
  • Brighton – Wolves 0 - 1
  • Southampton – Brighton 1 - 1
  • West Ham – Brighton 1 - 1
  • Brighton – Leeds 0 - 0

Mitt speltips Chelsea – Brighton

Med tanke på att gästerna saknar spelare i backlinjen och att Chelsea fortsatt får med sig poängen oavsett hur bra eller dåligt man spelar och att man nu har sin stjärna Lukaku tillbaka så är ju fördelarna på Chelseas sida.

Jag spelar att det blir fler än 2,5 mål hos Comeon