Robin Olsen klar för Aston Villa

Robin klar för Aston Villa. nu är det spikat, klart och officiellt - den svenska landslagsmålvakten är klar för Premier League klubben Aston Villa.

Robin Olsen klar för Aston Villa
Bild: https://www.pexels.com/sv-se/foto/falt-folkmassa-sport-idrottsarena-1884574/

Robin Olsen har haft en tveksam höst i sitt Sheffield United och vi var väldigt få som helhjärtatt trodde att den svenska målvakten skulle få möjlighet till spel i England och även i högre divisioner. Men så blev det nu alltså och klubben blev Aston Villa i Premier Leauge. 

Sent på tisdagseftermiddagen kom beskedet att Birmingham-klubben Aston Villa lånar honom från Roma, som han fortfarande tillhör. 

Troligen andremålvakt i Aston Villa

Robin Olsen kommer troligen bli andre målavakt i Aston Villa efter argentinas landslagsmålvakt Emiliano Martinez. Uppgifter från den erkände italienska journalisten Gianluca Di Marzio finns det även en löpotption i låneavtalet. Lönen kommer den engelske klubben att stå för och för mig innebär det att man verkligen ser behovet av Olsen i sin trupp. Kan dedt kanske finnas något med deras förste målvakt som inte är officiellt - kom ihåg, det är silly season ett par veckor till. 

I och med flytten till Aston Villa så blir det hans sjätte klubb på bara fyra år. Tidigare har han spelat för Malmö FF, FC Köpenhamn, Cagliari, Roma och även Everton.

Han ansluter till klubben omgående enligt vad jag erfar och får alltså Steven Gerrard som tränare.

Lycka till Robin säger jag!