Omgång 29 Premier League, sammanfattning

Omgång 29 Premier League och vi närmar oss nu slutet av säsongen. Med nio omgångar kvar är det tightare än tidigare i toppen.

Omgång 29 Premier League, sammanfattning
Bild: https://www.pexels.com/sv-se/foto/falt-folkmassa-sport-idrottsarena-1884574/

När vi nu har nio (9) omgångar kvar att spela i Premier League 2021/22. I toppen hittar vi alltjämt Manchester city men Liverpool har tightat till det rejält och nu är det bara tre (3) poäng som skiljer.

Kollar vi lite längre ner i tabellen så kan den som är lite fantasifull och öppensinnad som jag se att vi faktiskt har fem (5) lag som slått om den åtråvärda fjärdeplatsen. Dessa lag är uppifrån och ner: Arsenal, Manchester United, West Ham, Wolverhampton och Tottenham.

Manchester United gick segrande ur det heta mötet hemma mot Tottenham och det var en av de viktigaste segrarna hittills för Rangnick och hans manskap. Hade Tottenham istället vunnit så hade lagen mer eller mindre bytt plats med varandra i tabellen.

Sammanfattning omgång 29 Premier League

Liverpool vann som sagt mötet mot Brighton och har nu bara tre poäng upp till Manchester City på förstaplatsen. Målskyttar på bortaplan i helgen blev för dagen Diaz (ordvits) och Salah. Den sistnämnda har nu gjort smått osannolika 20 mål och har hela åtta bollar upp på näste man i skytteligan. Han har alltså gjort 20 mål på 29 matcher och kommer landa på någonstans mellan 26 – 29 mål totalt om jag får titta i spåkulan lite.

Liverpools återstående matcher är inga dåliga matcher om ni frågar mig. Man ska möta Arsenal (borta), Manchester United (hemma), Watford (hemma), Manchester City (borta) och Tottenham (hemma). Inte illa och det spelschemat gillas av många av oss. Därför är det lite extra kittlande att påstå att Salah kommer göra minst sex (6) mål till men jag står för det och ser att motståndet ändå är överkomligt. Bortsett då från Manchester city, om dem inte har slarvat bort sina chanser själva innan dess.

Hur som helst, en spännande avslutning.

Topplagen vann i Premier League

Alla topplagen gjorde det dem skulle och vann sina matcher (förutom Tottenham då) men Chelsea har fortfarande den där avgörande turen på sin sida. Man avgjorde hemma mot Newcastle i minut 89, 8-7 i skott men hela 73-27 i bollinnehav. Det säger mig att man har oerhört svårt, fortfarande, att göra mål. Kan ju visserligen vara så att situationen med Ukraina och Abramovitj faktiskt påverkar spelarna.

Manchester City spelar på måndagskvällen mot Crystal Palace och här måste jag ändå utgå från att man vinner och därmed går upp på en sex-poängs ledning mot Liverpool.

Så när vi nu ska spela omgång 30 så kommer vi starta den omgången med att ledande Man City har 6 poäng ner till tvåan Liverpool och att vi har en drös med lag som slåss om de övriga topplaceringarna. För att Liverpool släpper andra platsen finns inte.

Ligan är avgjord

Som jag ser det så är ligan nu avgjord och de tre lagen i toppen kommer inte släppa sina placeringar samtidigt som det blir tufft för både Chelsea och Liverpool att ta klivet upp (ja jag vet, jag uttryckte mig annorlunda en bit upp i texten).

Det intressanta blir fighten om fjärdeplatsen. Här tror jag att Manchester United kniper den när vi närmar oss sista omgången i slutet av maj. Med det så är ordningen återställd och de fyra giganterna är åter i topp, i denna ordning: Manchester City, Liverpool, Chelsea och Manchester United. Nu kan ni gå i dvala och vakna upp igen i mitten av maj.