Omgång 26 Premier League, sammanfattning

Omgång 26 Premier League, sammanfattning
bild:https://www.pexels.com/sv-se/foto/falt-folkmassa-sport-idrottsarena-1884574/

Det börjar nu så smått att dra ihop sig på flera fronter i årets Premier League. Med Manchester City som förlorade hemma mot Tottenham och ett Liverpool som vann enligt plan hemma på Anfield mot ett kyligt Norwich så är det nu faktiskt fight igen om topplatserna, även om förstaplatsen.

Mellan Manchester City och Liverpool på andraplatsen är det nu bara sex poängs skillnad och Liverpool har en match mindre spelad – det kan alltså bara skilja tre poäng med hängmatchen inräknad. Hett säger jag!

West Ham spelade oavgjort igen

Succélaget från tidigare på säsongen har nu spelat oavgjort i två raka matcher och det ett poängtapp på minst två poäng. Oavgjort borta mot Leicester anser jag ändå vara ok men att inte klara av att vinna hemma mot Newcastle nu senast är inte bra, det tar man inga topplaceringar på.

West Ham tog emot ett taggat och skärpt Newcastle som inför matchen har fyra matcher utan förlust (tre vinster och en förlust) och hade ett tydligt uppdrag – att inte förlora. Man var tighta och bjöd inte på alltför många chanser. Man vann bollinehavet med 53% - 47% för West Ham och vann också totala antalet skott med 14 – 11.

Det är ett annat Newcastle vi ser nu jämfört med tidigare och det är rätt kul tycker jag personligen. För mig är Newcastle inget lag i hjärtat men ett lag som jag starkt förknippar med stryktipset och lördagstraditionen.

Manchester City förlorade

Säsongens starkaste lag, Manchester City, tog emot Tottenham i omgång 26. På förhand skulle matchen i stort sett bara spelas av och en ny seger inkasseras. Men någon ville något annat.

Tottenham klarade det som inte många andra lag klarar av den här säsongen – att vinna borta mot Manchester City. Hatten av säger jag och som Liverpool-fan också ett stort tack.

Matchen i sig var ingen strålande insats från hemmalaget, man hade inte sin bästa dag. Gästerna med Kane och Kulusevski som vägvisare och där svenske Dejan gjorde3 det första målet visade vägen från start till slut. Man var där för att vinna och Kane visade varför han fortfarande är en riktig klasspelare som kliver fram i alla matcher men lite extra när det gäller. Som i helgen.


Spela på Premier League hos Bethard

Liverpool vann igen

Liverpool tog emot ett kallt Norwich (som i och för sig hade gjort det bra innan matchen mot Manchester City) och skulle bara spela matchen och vinna. Men gästerna stod emot bra i första halvlek, trots massvis med chanser för hemmalaget. I början av andra halvlek tog man ledningen i minut 48 innan Mane, Salah och Diaz såg till att Liverpool tog tre poäng.

Hemmalaget Liverpool vann bollinnehavet med 70% mot 30% för norwich och även skott på mål med klara 8 – 1. I och med segern så har nu Liverpool och Klopps med flera satt stor press på Manchester City i toppen av tabellen. Man ligger nu bara sex (6) poäng efter ledarna och har även en match mindre spelad. Det kommer bli spännande.

Fler lag slåss om topp 4 i tabellen

Med 36 poäng kvar att spela om så anser jag att det är sex (6) lag som är med och slåss om topp-4 placeringarna. Det är Manchester City, Liverpool, Chelsea, Manchester United, West Ham och Arsenal där dem fyra första är dem som har fördelarna men kan Arsenal vinna sin nästa match mot Wolverhamtpon så är dem absolut med i striden om de åtråvärda fyra första placeringarna.