Kulusevski till Tottenham på lån

Kulusevski Tottenham. Den svenska stjärnan Dejan Kulusevski blir utlånad till Tottenham. I låneavtalet, som är på 18 månader, finns en köpklausul med.

Kulusevski till Tottenham på lån
Bild: https://www.pexels.com/sv-se/foto/falt-folkmassa-sport-idrottsarena-1884574/

Dejan Kulusevski har varit ett namn som många klubbar har haft siktet inställt på och nu är det alltså definitivt klart - Kulusevski går till Tottenham i Premier League.

Tottenham får honom på ett låneavtal över hela 18 månader, vilket är en lång period. För mig säger det att Tottenham är parten som velat ha ett långt låneavtal för att fortsätta sitt lagbygge som man lyckats ganska bra med sista tiden. För Dejans del innebär det att han kommer till en klubb som vill satsa på honom och som betalar en hel del pengar bara för att få honom på lån.

Lån för 400 miljoner kronor

Enligt Fabrizio Romano, den italieska guden när det kommer till silly-season, så är lånaffären värd ungefär 400 miljoner kronor. Tottenham betalar en låavgift för svensken och om alla parter vill så kan lånet även bli permanent, beroende av olika parametrar bland annat om Dejan spelar ett visst antal matcher.

Men han har ju alltså hela 18 månader på sig att prestera i Tottenhams vita tröjor och göra sig ett namn även i Premier League, vilket jag anser att han redan gjort i Serie A. Jag har väntat på att han ska få komma till en klubb som värderar honom och ser potentialen i honom. Han behöver det för sin egen utvecklings skull.

Tufft i Juventus för Kulusevski

Han har haft en ritkitgt tuff period i Juventus. 20 Serie-A matcher har han spelat och haft ett facit på 3 mål och 3 assisternade. På dessa 20 matcher har han bara startat i 5 matcher och i ynka 2 matcher har han spelat hela matcherna igenom, 90 minuter.

Det gör att jag är glad och lättad för Dejans skull. Han får nu möjligheten att fokusera på sitt spel och kunna göra sig ett namn i England. För det kommer han att göra.

Dejan Kulusevski är en spelare med en förståelse och en teknik som många inte har och han ser löpningar och situationer ett par steg före bollen slås mot den ytan. 

Grattis Kulusevski och lycka till!

Här kan du läsa andra nyheter från Premier League