Klart: Barcelona värvar Alonso från Chelsea

Nu är det officiellt - Marcos Alonso lämnar Chelsea i England för Spanska FC Barcelona. Allt blev helt klart sent på torsdagskvällen. Läs mer om övergången här!

Klart: Barcelona värvar Alonso från Chelsea
https://www.pexels.com/photo/person-in-red-and-blue-top-raising-left-hand-54308/

Marcos ALonso har nu alltså lämnat Chelsea och bytt ut tröjan mot Barcelonas färger. Det meddelar klubben natten till fredagen i ett pressmeddelande, och under fredagen lade även Barcelona ut nyheten på sin site. 

Vänsterbacken, som nu återvänder till Spanien, spelade 212 matcher med Londonkluben och fick vara med att ta hem 6 titlar. Alonso, som nu hunnit fylla 31 år, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 30 juni 2023, alltså över hela nuvarande säsong. I avtalet finns en utköpsklausul med som ligger på 50 miljoner Euro, ca 540 miljoner SEK.

I och med förvärvet så blir Alonso Barcelonas sjunde nyförvärv och en tydlig signal om att man nu har satt sin grund och bygger vidare med att förstärka lagets alla delar. 

Marcos Alonso hade sin utveckling i Real Madrid men har även hunnit med att spela för Fiorentina i italien samt Sunderland och Bolton i England.

Välkommen till FC Barcelona - buena suerte!

Här kan du läsa mer på FC Barcelonas hemsida.